Bölcsődék napja 2021.

  

  

Tisztelt Szülők!

  

Tájékoztatom Önöket, hogy 2021.04.21-én a BÖLCSŐDÉK NAPJA alkalmából tervezett nevelés nélküli munkanapot idén nem tartjuk meg, tehát bölcsődéinkben a nyitvatartás egész héten folyamatos.

      

Április 21. a bölcsődék napja

Ekkor ünnepeljük a kisgyermeknevelőket, ezen a napon szoktunk megemlékezni a múltban és a jelenben is magas színvonalú kisgyermekellátásról és a kisgyermeknevelők áldozatos munkájáról.

  

Mit is jelent kisgyermeknevelőként dolgozni? Minden második héten hajnali 4-5 óra körül munkába indulni, reggel 6 órakor mosolyogva fogadni az első kisgyermeket a csoportban. Emlékezni minden kisgyermek egyéni szokására, igényére. Fejben tartani a szülői igényeket, és együtt örülni a legkisebb fejlődésnek is. Ölbe venni, vigasztalni a szomorú kisgyermeket, énekelni, homokozni, labdázni, vidáman szaladgálni a kertben, tornyot, autópályát építeni a szőnyegen és a kislányok által a ,,konyhában" készített legjobb és legfinomabb kávét, teát naponta legalább 20 alkalommal elfogyasztani.

  

De nem csak móka és kacagás kisgyermeknevelőként dolgozni! Minden kisgyermekért azonos felelősséggel tartozunk, minden kisgyermeket egyformán nevelünk-gondozunk, SZERETÜNK! Szervezünk, tervezünk, szépítünk, pelenkázunk, mosdatunk, vetkőztetünk, öltöztetünk, csodás hajfonatokat készítünk, a gyakran ismételt kérdésekre is készségesen válaszolunk, adminisztrálunk, továbbképzésre járunk! Szükség esetén ápolunk, a beteg gyermekért legalább annyira aggódunk, mint a szülei! Ismerjük az összes mesefigurát, kívülről fújjuk az aktuális, szuperképességgel rendelkező hős nevét. Aranyhajként tündökölünk és megoldjuk a nagy gubancot, vagy Pókember bőrébe bújunk és megmentjük a csoportot, ha kell a végveszélytől is!

  

Egy biztos: a hivatásunkat szeretjük, szívvel-lélekkel csináljuk és este 18 órakor nyugodt szívvel távozunk otthonunkba!

    

Az összes kollégám munkáját hálás szívvel köszönöm!

  

Unger Katalin

intézményvezető

    

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA