"Tök jó nap" a Szemünk Fénye Bölcsődében

  

„Tök jó nap”

Családi délután az egészségnevelés

jegyében őszi hangulatban

2018-10-18

   

Az esemény megszervezésének ötlete a 2014/15 nevelési évben fogalmazódott meg bennünk, mivel intézményünkben hagyományteremtő programokat szerettünk volna szervezni, így vetődött fel az egészségnevelés témaköréhez igazodó családi délután ötlete.

  

A szülői igényekről…

  

Sajnos a mindennapokban a rohanó életvitelnek köszönhetően a napi átadás - átvétel során igen kevés idő jut az információk átadására, itt a lényegre törő kommunikációt várják a kisgyermeknevelőktől. Viszont a családok számára szervezett délutáni programokban szívesen, és egyre nagyobb létszámban vesznek részt, s itt alkalmuk nyílik akár hosszabb beszélgetésekre, nem csak a kisgyermeknevelőkkel, hanem a csoporttársak szüleivel is.

   

2015/16 nevelési éve első családi délutánjának ötlete így kelt életre. Eleinte a bölcsődei közösség számára szervezett programra összpontosítottunk, de be kellett látnunk, hogy a szülők a nevelési év elején még alig ismerik egymást, s ez jó alkalom lehet a bölcsődei szülői közösség formálására, kapcsolatok építésére is mindamellett, hogy gyermekükkel minőségi időtöltésben lehet részük.

  

Végül a „Tök jó nap” rendezvényt csoportszobákban „családi hangulatban” bonyolítottuk le az idei évben is. Így a hagyományteremtő program eredményességén felbuzdulva idén is hasonló elképzelésekkel vágtunk neki a program megszervezésének.

  

A szülők gyermekeikkel zöldség-gyümölcs nyomdázhattak, festhettek. Kóstolót kínáltak a kisgyermeknevelők többféle gyümölcsből, zöldségféleségből, és egészséges mártogatósokból. Megismerkedhettek a bölcsődei játékkészlettel (készség és képességfejlesztő eszközökkel, stb.), valamint a többi szülővel.

   

Most már jól láthatóvá vált, hogy az általunk szervezett családi délutánok iránt meglehetősen érdeklődést mutatnak a szülők. Minden gyermekhez legalább egy szülő érkezett a délután során, akivel együtt részesei lehettek a „Tök jó napnak”.

  

Szuhár Mariann

bölcsődevezető

 

 

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA