Ismertető

   

     

A BÖLCSŐDE BEMUTATÁSA

   

AZ Újbudai Katica Bölcsőde a gazdagréti lakótelep szívében, a Törökugrató út 11. cím alatt működik. A bölcsőde közelében zöld területek, karbantartott parkok, játszóterek találhatók. 

    

1985. szeptember 23-án nyitotta meg kapuit, és fogadta a lakótelepre költözött fiatal családok gyermekeit 80 férőhellyel. Ma az intézmény 104 férőhelyes, négy gondozási egység nyolc csoportjában biztosítjuk a gyermekek szakszerű nevelését, gondozását. Az épület egészére jellemzőek a tágas terek. A csoportszobák világosak, esztétikusak, jó, és biztonságos tárgyi feltételekkel, sokféle játékeszközzel rendelkeznek, így biztosítva a gyermekek önfeledt játéktevékenységét. Az öltözőkben és a fürdőszobákban barátságos környezet fogadja a gyermekeket és szüleiket. A csoportszobákhoz kapcsolódó kert többnyire fűvel borított.

    

 A homokozókat és a fából készült, telepített játékokat gumitégla övezi. A kertet átszelő betonozott út ad lehetőséget a motorozásra, biciklizésre. Az udvaron megfelelő arányban vannak napos és árnyékos területek. Az árnyékos területeket fák, bokrok, a teraszoknál, homokozóknál árnyékolók biztosítják. Nyáron korszerű pancsolót vehetnek igénybe gyermekeink.

  

Ebben a jó tárgyi feltételekkel rendelkező, kulturált, esztétikus, „zöldövezetben” lévő intézményben egyszerre nyújtunk alapellátást és szolgáltatást (időszakos gyermekfelügyelet) a környéken élő családoknak.

   

  

A hosszú távú, tartós és színvonalas napközbeni gyermekellátást megfelelő képességű és végzettségű szakemberek jól szervezett együtt-működésével biztosítjuk. A bölcsőde nyitva tartása munkanapokon 6:00-18:00.

   

SZAKMAI PROGRAMUNKBAN MEGFOGALMAZÁSRA KERÜL

 

A harmonikus testi és lelki fejlődéshez szükséges egészséges és biztonságos környezet megteremtése, a fejlődés támogatása.

  

Derűs, nyugodt légkör biztosítása, a bölcsődébe kerüléssel járó nehézségek lehetőség szerint megelőzése, illetve csökkentése, a gyermekek segítése az átélt nehézségeik feldolgozásában. Megismerési, tanulási folyamatok fejlődésének segítése. A játék feltételeinek biztosítása (megfelelő hangulat, hely, idő, eszközök) mely a gyermekkor legfontosabb tevékenysége.

   

CSALÁDOKKAL KÖZÖSEN SZERVEZETT PROGRAMOK

 

A családi programok többségében klub jellegűek, ünnepekhez, jeles alkalmakhoz kapcsolódnak, így a hagyományőrzés (Márton napi mulatságok, Mikulás ünnep, Adventi és Húsvéti készülődés, farsang, gyermeknap, családi nap az újonnan bölcsődébe érkező gyermekek és családjaik számára, tavaszi „Bölcsődék Napja”, nyári nyílt napok, búcsú az óvodába induló gyermekektől) is megvalósítható.

   

A klub jellegű családi programok mellett szülőknek szóló interaktív előadásokat is szervezünk. A szülők gyermekeik nevelési gondjaira és az eltérő fejlettségi szintjükre vonatkozó kérdésekre segítőkész és együttműködő pszichológust, gyógypedagógust, orvost kérünk fel előadónak a közös beszélgetésre.

   

EGYÉB FONTOS INFORMÁCIÓK

  

2016 januárjától az önkormányzat támogatásával a szakmai programunk bővült a környezettudatos neveléssel.

   

Célunk, hogy a bölcsődénket virágossá tegyük, valamint a gyermekek kíváncsiságát felébresszük az őket körülvevő környezetük iránt. Megfigyelhessék a növények fejlődését, gondoskodásra ösztönözzük őket. Ezért minden évben egynyári növényekkel szeretnénk díszíteni környezetünket, téli időszakban madáretetőket, itatókat szeretnénk elhelyezni a gyermekekkel együtt. Ezen kívül odafigyelünk a szelektív hulladékgyűjtésre, a gyermekek, családok bevonásával együtt. Az elkövetkező időben is szeretnénk folytatni a bölcsőde környezettudatossá, „zöldebbé” tételét.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA