Ismertető

    

   

A BÖLCSŐDE BEMUTATÁSA

   

Az Újbudai Mogyoróskert Bölcsőde 1969-ben kezdte meg működését 60 férőhellyel. Jelenleg 76 kisgyermek fogadására alkalmas intézmény Kelenföldön, a Szent Imre Kórház közelében a lakótelep és a családi házas övezet határán, kellemes zöldövezeti környezetben helyezkedik el. A családok körében rendkívül népszerű gyermek-centrikus légköre és megközelíthetősége miatt. A kerület két főútvonaláról -Bartók Béla út, Tétényi út- egyaránt jól elérhető. A bölcsőde déli tájolású, szép természeti környezetben van, földszintes épületét nagy, árnyas kert veszi körül.

   

A játszókertben és a gondozási egységekhez tartozó fedett teraszokon a gyermekek szabadlevegőn való játéklehetősége, illetve a csecsemők altatása teljes mértékben megoldott. A játszóudvar felől akadálymentesített bejáratokon keresztül tudják a szülők és a gyermekek megközelíteni a gondozási egységeket.

 

A bölcsőde 6 csoportszobából, hozzá kapcsolódó fürdőszobából, átadóból, babakocsi tárolóból és játéktárolóból áll. A csoportszobák tágasak, közvetlen, természetes megvilágításúak, jól felszereltek, barátságosak, esztétikusak. A tárgyi feltételeket maximálisan figyelembe veszik a gyermekek igényeit. Sokféle, biztonságos, koruknak és fejlettségi szintüknek megfelelő játékeszköz áll a gyermekek rendelkezésére csecsemőkortól 3 éves korig. A gyermekek optimálisan inger-gazdag környezetben tölthetik mindennapjaikat, ahol szárnyalhat a fantáziájuk, fejlődhetnek érzékszerveik, készségeik, változatos tevékenységeket folytathatnak.

    

   

A ránk bízott gyermekeket 12 fő szakképzett kisgyermeknevelő látja el, akik több éves gyakorlattal rendelkeznek. Tudásuk legjavát adva törekszenek arra, hogy elfogadják a családok értékeit, szeretetteljes légkörben neveljék-gondozzák a gyermekeket és a gyermekek testileg, szellemileg, és szociálisan is harmonikusan fejlődjenek. Munkájukat dajkák és technikai dolgozók segítik.

   

A gyermekeknek a Pannon Menza Kft. és a Kórház- és Menzaétkeztetés Zrt. biztosítja a napi négyszeri étkezéshez, a korszerű, mindenkori élelmezéstudományi útmutatóknak megfelelő ételeket. A különféle ételallergiával élő kisgyermekek étkezése is megoldott.

   

Az intézmény magas szakmai színvonalát gyakorló helyként való akkreditációja is mutatja. A bölcsőde gyakorló helyet biztosít több szakképző intézmény hallgatójának. Ez az oktató tevékenység nagyfokú pedagógiai érzéket, kiváló szakmai kommunikációt és biztos tudást igényel.

  

Családbarát bölcsődénk központjában a gyermek áll, akit egyéni képességei szerint nevelünk, gondozunk szoros együttműködésben a szülőkkel. Mi szakemberek úgy gondoljuk, hogy a nevelés, gondozás felelőssége közös, ezért hangsúlyozottan törekszünk a szülői bizalom elnyerésére és a partneri viszony kialakítására. Olyan szakmai szolgáltatást igyekszünk nyújtani, amely a mai kor igényeit szem előtt tartva a kisgyermekes családok támogatására is nagy hangsúlyt fektet.

   

   

Ezért több olyan programot is szervezünk, amelyek a szülői kompetenciák erősítését, illetve a családi kapcsolatok erősödését szolgálják:

  • segítő szakemberek (orvos, pszichológus, gyógypedagógus) interaktív előadásai,
  • szülőcsoportos beszélgetések kisgyermeknevelők koordinálásával
  • ünnepkörökhöz kapcsolódóan kézműves délutánok szülők, nagyszülők részvételével
  • gyermeknapi családi délután

Bölcsődénkben kiemelt figyelmet fordítunk a környezettudatos nevelés támogatására, feladatunk, hogy erősítsük a gyermekekben a veleszületett spontán érdeklődést és kíváncsiságot, melyet a világ jelenségei iránt tanúsítanak. Elengedhetetlen, hogy a gyermekekkel megismertessük az élővilág szépségét és sokféleségét, felébresszük bennük a szeretetet és a felelősséget. A környezettudatos életmód fontosságát a szülők körében is erősíteni szeretnénk. Ezért olyan programokat is szervezünk, melyekbe a szülőket is megpróbáljuk bevonni.

   

    

Célunk, hogy nyitott, családias, magas szakmai színvonalú, jó hangulatú bölcsődénkben nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek is jól érezzék magukat, a szülők bizalommal forduljanak hozzánk.

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA