Ismertető

  

MOTTÓNK

Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni.”

   

A BÖLCSŐDE BEMUTATÁSA

    

A bölcsőde a Gellérthegy lábánál, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kara mögött, a budai arborétum mellett található. A Móricz Zsigmond körtérről gyalogosan vagy a 27-es busszal közelíthető meg.

A bölcsőde 1957. február 16-án nyílt meg, egy villaépület első emeletén. 2003-ban teljes körűen fel lett újítva. Csend, nyugalom, jó levegő fogadja az ideérkezőket. Már a nevéből is kitűnik kicsi, mindössze 40 férőhelyes, családias intézménye a kerületünknek.

  

A gyermekek fejlődését szakemberek kísérik figyelemmel: gyermekorvos, pszichológus, gyógypedagógus, logopédus. A csoportokban szakszerű gondozás-nevelés folyik. Jókedvű éneklés, mesélés, mondókázás, rajzolás, gyurmázás, festés, konstruáló játékok a mindennapok fontos mozzanatai. A gondosan válogatott, sokféle játék, mesesarok, babasarok, babakonyha, esztétikus, változatos logikai és készségfejlesztő eszközök, szerepjátékok kellékei segítik a gyerekek fejlődését. A kisgyermeknevelők által megteremtett derűs légkörrel támogatják a nyugodt, elmélyült játéktevékenységet.

   

Két szobához terasz tartozik, ahol a gyermekek télen és nyáron is a friss levegőn pihenhetnek.

A különféle ételallergiás gyermekek étkeztetése megoldott. Tejkonyha nincs a bölcsődében, ezért tizenkét hónap feletti gyermekeket tudunk fogadni.

   

A kert gumitégla borítású, ami a gyermekek számára biztonságos. Nagymozgást, egyensúlyt fejlesztő játékok: rotikom, hernyó, csúszda, krokodil, futóbicikli, motor, traktor, labda, babakocsi, baba található, amivel játszhatnak a gyerekek.Tavasztól – őszig tevékenykedhetnek a homokozóban, illetve biztosítva van számukra a mesekönyv nézegetés, rajzolás lehetősége is. A nagy melegben párakapu hűti a levegőt.

   

Törekszünk arra, hogy télen és nyáron is minél több időt töltsünk a gyermekekkel együtt a kertben. 2015-ben csatlakoztunk a környezettudatos bölcsődék köréhez.

   

Kiemelt feladatunknak tekintjük a családokkal való hatékony együttműködést. Ennek alapja a jól kialakított kapcsolat. Nagy hangsúlyt fektetünk a gyermekek, illetve az őket nevelő családok megismerésére, tájékoztatására, a velük való kapcsolat fenntartására.

  

Programjaink:

  

 • Bölcsőde hívogató
 • Összevont szülői tájékoztató
 • Családlátogatás
 • Beszoktatás (adaptáció) – szülővel történő fokozatos beszoktatás
 • Napi találkozások
 • Szülőcsoportos beszélgetés

  

Családi délelőttök, délutánok:

  

 • Márton napi délután
 • Mikulásváró délelőtt
 • Farsangi délelőtt
 • Húsvéti délelőtt
 • Gyermeknapi délután
 • Bábszínházi délután

  

Munkánk során arra törekszünk, hogy a hozzánk járó bölcsődések és szüleik igazi közösségben érezhessék magukat. Egymásra figyelve, a pozitív értékekre támaszkodva, biztonságos, szeretetteli légkörben, a családokkal közösen neveljük gyermekeiket, hogy boldog és tartalmas bölcsődés évek után, éretten és kíváncsian kezdhessék majd az óvodát.

   

„A gyermekek olyanok, mint a tükör. Ha szeretettel veszik körül őket, ők is szeretetet sugároznak. Ha azonban a szeretet hiányzik, akkor semmit sem tudnak visszaadni.”

  

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA