„Újrahasznosítva szépülünk!” dekoráció készítő pályázat

  

   

„Újrahasznosítva szépülünk!”

Dekoráció készítő pályázat

    

Újbuda Önkormányzata az Újbudai Bölcsődei Intézményekben folyó bölcsődei környezeti nevelési program keretében 2018 novemberében dekoráció készítő pályázatot hirdetett meg.

  

Az esztétikus, igényes, színeiben harmonizáló dekorációk kellemes hangulatot árasztanak. Fontos, hogy a csoportszobában ne legyen túlzsúfolt és elméretezett a dekoráció, hiszen ennek hatása, nem csak a fizikai teret, hanem a kisgyermek képzeleti terét is szűkíti. A megfelelő dekoráció a gyermekek esztétikai érzékét fejleszti, és érzelemszabályozó funkciója van. Formálja a gyermek ízlését, fejleszti kreativitását, valamint érzékennyé teszi a művészetek irányába.

  

A pályázat keretében 2018-ban olyan dekorációk készítését vártuk, amelyek természetes, újrahasznosított-, vagy újra feldolgozott anyagokból készültek.

 

A dekorációk készülhettek olyan természetes anyagokból, amelyek megtalálhatók a közvetlen környezetünkben, mint például különböző termések, falevelek, virágszirmok, toboz, gesztenye, háncs, kagyló, kavics. Minden ilyen természetes anyagból készült díszítő elem hozzájárul a környezetünk védelméhez, az anyagok felhasználásával még közelebb kerül hozzánk a természet.

   

Rengeteg pályamunka érkezett, a zsűrinek nehéz dolga volt. Végül megszületett az eredmény, melynek kihirdetésére a bölcsődék napi ünnepség keretében, 2019.04.23-án került sor.

  

Díjazottak:

  

I. helyezett a Kuckó Bölcsőde Csicsergő Csárdája
   
Így készült: Csicsergő Csárda
  
      
II. helyezett a Pöttöm Bölcsőde Nyári zsongás című dekorációja
    
Így készült: Nyári zsongás
  
    
III. helyezett: Hidvéginé Jóni Erika (Mogyoróskert Bölcsőde) patchwork technikával készült mókusa
    
Így készült: Patchwork mókus
    
    
Gratulálunk a díjazottaknak!
    
Az összes alkotás megtekinthető az alábbi videóban:
  

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA