Márton nap a Pöttömben

  

 

Márton nap a Pöttöm bölcsődében

   

A szokások, a hagyományok ápolása minden kultúrában kiemelkedő jelentőséggel bír, mely legjellemzőbb módon az ünnepekhez köthetően kerül bemutatásra a gyermekek körében.

 

Bölcsődénk hagyományőrző programja az ünnepek, a jeles napok köré épül föl. Az ünnepek mindig kiemelkednek nemcsak a hétköznapokból, de a bölcsőde mindennapi életéből is. Fontos, hogy előzményei illeszkedjenek a gyermekek természetes életmenetéhez. A csoporton belüli ünnepek szocializációs, közösségalkotó szerepet töltenek be. Ezek a tevékenységek nem csak önfeledt, örömteli szórakozásra adnak lehetőséget, hanem komplex módon fejlesztik a gyermekek esztétikai, érzelmi, értelmi és szociális kompetenciáit.

   

A délutáni program a szülők közreműködésével valósult meg. Minden szobában más tevékenység volt.

A folyosón meglepetés készült a gyerekeknek és szüleiknek, libazsíros kenyér lila hagymával, liba formájú keksz és tea várta őket. Csemegézés közben kellemes beszélgetésre, ismerkedésre volt lehetőség. Már besötétedett mire haza indultak. Az ajándékba kapott lámpásokat meggyújtva mentek el. Nagyon szép látvány volt a sok kis mécses imbolygó fénye.

  

  

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA