Mobiltelefon-visszagyűjtő kampány a Dúdolóban

  

„GONDOLKOZZUNK GLOBÁLISAN,

CSELEKEDJÜNK LOKÁLISAN!”

  

Az Újbudai Dúdoló Bölcsőde FELHÍVÁSA A „PASSZOLD VISSZA TESÓ!” Mozgalomhoz

  

A KÖVET Egyesület kampányához csatlakozva és a Jane Goodall Intézet munkáját segítve  2020 februárjában megkezdtük mobiltelefon-visszagyűjtő akciónkat.

  

Kérünk Mindenkit, aki szeretne velünk együtt gondolkodni és cselekedni, hogy keressék elő a fiókok, szekrények mélyéről a használaton kívül lévő mobiltelefonokat, kérjék el az ismerősöktől, barátoktól, rokonoktól, munkatársaktól, cégektől, és helyezzék el a bölcsődénkben kihelyezett újrahasznosított gyűjtődobozainkban!

  

A mobilok leadásával az értékes fémek körforgásban maradását, és a gorillák, csimpánzok, bonobók túlélését segíthetik. Bölcsődénk gondoskodik a szakszerű begyűjtésről, és a telefonok utóéletéről az Inter-Metal Recycling Kft. közreműködésével.

  

A használt készülékek kincset rejtenek, többek között 17 féle fémet lehet visszanyerni belőlük, például aranyat, ezüstöt, palládiumot, rezet. A mobiltelefonok előállításához szükséges nyersanyagok, például a koltán bányászata Afrikában veszélyeztetett fajok (pl. gorillák, bonobók és csimpánzok) élőhelyét, fennmaradását és a helyi közösségek érdekeit fenyegetik. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, ha ugyanis a használt mobiltelefonokban található fémek újrahasznosítása nagyobb mennyiségben valósul meg, akkor az előállításukhoz szükséges ércek bányászata várhatóan csökkenni fog.

Arra kérünk még egyszer mindenkit, hogy nézzen körül otthon, vegye elő, és hozza el a régi telefonokat az általunk létesített gyűjtőpontokba, és dobja be a kihelyezett dobozainkba!

  

Köszönjük az Együtt Gondolkozást és Cselekvést Mindenkinek!

ÚJBUDAI DÚDOLÓ BÖLCSŐDE

  

„Minden egyes cselekedet számít. Minden nap, minden ember tehet a változásért!”

                                                                                                                Dr. Jane Goodall

  

További részletek tudhat meg a kampányról a Jane Goodall Intézet honlapján.

  

© 2013-2018 - BUDAPEST FŐVÁROS XI. KERÜLET ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZATA